onsdag 24. september 2008

Dag 2 - exploring Austin

Fy søren så deilig å kunne sove i en seng igjen! Flyseter og Gardermoen-benker er ikke holdbart i lengden. Hotellet vi bor på, Super 8 Austin Downtown, ligger sånn passe sentralt uten at det er bråkete, og fungerer utmerket! Stort bad, mange tv-kanaler, internett, kjøleskap og mikroovn, kaffetrakter, aircondition, to gedigne dobbeltsenger (her tar man tydeligvis høyde for at amerikanere tar plass - vi bestilte tross alt et dobbeltrom :P), basseng, frokost og rene håndklær. Nå skal det sies at frokosten er noe for seg selv, og består av muffins, donuts, bagels og cereals som hovedutgangspunkt. Rosa, oransje, blå og lilla cheerios er frekt!

Vi måtte jo selvfølgelig utforske byen, så etter frokost labbet vi nedover mot downtown. Det var blant annet her Anders klarte pengekunststykket sitt...
Anyway, Austin er en flott by, og det synes godt at folk har penger i denne staten. Byen er heller ikke altfor stor slik at det er fullt mulig å gå fra sted til sted om man bare gidder. Buss er gratis (!), men vi prøver å gå mest mulig. Vi prøver også å spise så sunt som mulig for det er jo ikke akkurat noen hemmelighet at det er vanskelig å finne sunn mat her. Underveis på byturen vår fikk vi sett fire SVÆRE ekorn, en papegøye og to skilpadder! Midt i byen liksom... Helt normalt.

Jeg har også lagt merke til en ting når det gjelder utformingen av byen. Gangfeltene føles som ti kilometer brede (de krysser opp til åtte-felts veier), og du har sånn ca to sekunder på å komme deg over. Rart, med tanke på at alt ellers virker som om det er blitt
bygget med tanke på at amerikanere er store - gratis buss, automatiske dører overalt, enkeltseng = dobbeltseng osv... De må for all del ikke bruke en muskel for mye i alle andre sammenhenger, men de skal søren meg få løpe sekstimeter over veien..!?

Utpå kvelden gikk vi til 6th Street Entertainment District, som er byens berømte musikkhovedgate med 50-100 live konserter hver eneste kveld. Det viste seg å bli en skuffelse. Virket som om oppmerksomheten rundt fenomenet 6th Street hadde gått rett til hodet på gatens scener og puber, og det var dermed blitt gjort så kommersielt som overhodet mulig. Typisk turistaktig, bråkete og spjåkete, og uten den aller feteste musikken. Det følte vi ikke at vi kunne bruke til noe, så dermed ble det kveldsmat på den eneste restauranten som fremdeles var åpen, noe som innbar at jeg ikke hadde noe annet valg enn å spise sushi. Jeg har egentlig lovet meg selv å aldri nærme meg rå fisk, men må man så må man. Og det var faktisk sinnsykt godt!! Det er heller ikke noe minus at det er blant det sunnere tilbudet som er å oppspore her, så dit skal vi garantert tilbake! (merk: 45 kr for 8 biter. It's madness I tell you!)

Nå er det kvelden her og vi er dødstrøtte. Dere der hjemme, derimot, står snart opp til dagen i morgen. Vi ligger 7 timer bak Norge, noe som er litt rart å tenke på. Men sånn er det. Ha en fin dag kjære venner!
:)

3 kommentarer:

Anonym sa...

OH MY GOD, FROOT LOOPS!!!!!

søte barndomsminner...

Ingrid sa...

Ja, vil du ha..?? :P

Anonym sa...

ja, kan du ikke importere en container? så kan vi starte amerikansk frokostblanding-butikk! haha!